Skandal u evropskom fudbalu: Trener slavnog kluba zabranio igračima da poste
FOTO: EPA

Ramazan vidi kao "krivca" za loše rezultate

Skandal u evropskom fudbalu: Trener slavnog kluba zabranio igračima da poste

H. Zilić

Trener francuskog St. Etiennea Pascal Dupraz izazvao je skandal.

Naime, Dupraz je tražio od svojih fudbalera da ne poste tokom mjeseca ramazana jer to dosta utiče na njihove treninge i igru kako navodi Dupraz.

Dosta fudbalera u francuskoj Ligue 1 posti i vjera je njihova lična stvar što su i ranije naveli iz tamošnjeg Saveza i da svaki igrač sam donosi odluku da li može postiti na dan utakmice, to je čisto njegova odluka.

Ipak Dupraz želi da uvede neki svoj red što je naljutilo dosta fudbalera u timu St. Etiennea.

Boubacar Fall, Saidu Sow, Zaydou Youssouf, Adil Aouchiche, Ryad Boudebouz, Bilal Benkhedim, Sada Thioub, Romain Hamouma te kapiten Wahbi Khazri poste tokom ramazana, a to je devet fudbalera, od čega je šest standardnih u timu, a Dupraz i u postu vidi razlog loše igre prošlo kolo kada je St. Etienne izgubio od Lorienta sa 6:2.

Najviše kritika je pretrpio kapiten Khazri, kojem je Dupraz rekao da mora biti njegova desna ruka u donoešnju bitnih odluka za klub.

St. Etienne danas igra domaći meč protiv Bresta u 32. kolu Ligue 1 i bodovi su im bitni kako bi pobjegli sa dna tabele.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bivši prvaci države su na 18. poziciji sa 27 bodova, a to je pozicija koja na kraju sezonue vodi u play off sa timom iz Ligue 2. Ispred St. Etiennea je Clermont sa 28 bodova, te Lorient sa 31 bodom.

Inače St. Etienne je jedan od najtrofejnijih timova u Francuskoj sa deset titula prvaka države, šest puta su osvajali Kup, jednom Liga Kup, a pet puta Super Kup. Dva puta si bili i finalisti Lige prvaka, prijašnjeg Kupa šampiona.

Top Komentari

kaskada24
Potpuna podrška treneru!
5 21
FahroKonjHodzic
pa mozda je i upravu igraj lopte a vjeru ostavi za dzamije nije ti nogometni teren mjesto za te stvari
5 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi