Počinje doigravanje za društvo najboljih: Gledat ćemo kultne klubove i bivše prvake države

Danas na rasporedu četvrtfinalni meč

Počinje doigravanje za društvo najboljih: Gledat ćemo kultne klubove i bivše prvake države

Haris Zilić

Finiš sezone u evropskim ligama nudi i zanimljive borbe u doigravanju za ulazak u elitu.

Tako danas u Francuskoj počinje doigravanje za plasman u Ligue 1, a u njemu ćemo vidjeti nekoliko kultnih klubova i bivših prvaka države.

Iz Ligue 2 u doigravanje su ušle ekipe Auxerra, Paris FC-a i Sochauxa.

Četvrtfinalni duel danas igraju Paris FC i Sochaux, a pobjednik tog meča u polufinalu će igrati protiv Auxerra. Pobjednik polufinalnog meča u fnalu igra dvomeč protiv ekipe koja zuazme 18. mjesto u Ligue 1, a to će biti Metz, St. Etienne ili Bordeauxu, koji ruku na srce ima najmanje šansi pred posljednje kolo u Ligue 1.

Ovome dodajmo da su plasman u Ligue 1 obezbijedili Toluouse i Ajjacio, povratnici u društvo najboljih.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prošlogodišnji pobjednik doigravanja bila je ekipa Nantesa koja je savladala Toulouse i tako ostala u Ligue 1. Ove sezone Nantes je zanimljivo uzeo Kup Francuske, a Toulouse se eskpresno vratio u francusku fudbalsku elitu.

Interesantan je podatak da će ekipi Paris FC ovo biti treća sezona u nizu u doigravanju pa možda bude i treća sreća pa da Pariz napokon dobije gradski derbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi