Tužno i gledati: Jedan od velikana je ispao iz lige, pa danas doživio najveću sramotu od osnivanja

St. Etienne je potopljen

Tužno i gledati: Jedan od velikana je ispao iz lige, pa danas doživio najveću sramotu od osnivanja

E. Škorić

S 10 titula Saint-Etienne je među najtrofejnijim i svakako najvećim klubovima u Francuskoj, ali danas je ova ekipa u velikoj krizi.

St. Etienne je prošle sezone ispao iz Ligue 1 u Ligue 2, a u četvrtom kolu takmičenja u drugoligaškom društvu doživio je najveći i najteži poraz u svojoj bogatoj historiji.

Naime, na svom Geoffroy-Guichard stadionu poraženi su sa ogromnih 6:0 od ekipe Le Havrea. Da stvar bude interesantnija, na poluvremenu je bilo 0:0, a onda su u drugom dijelu primili šest komada.

Sve bi bilo drugačije da u prvom dijelu crvene kartone u domaćoj ekipi nisu dobili Briancon i Cafaro, da bi u 66. minuti crveni karton dobio i Green, pa su praktično sa sedam igrača i golmanom odradili posljednjih pola sata.

St. Etienne je na dnu tabele i ima -1 bod iako je upisao dva remija uz dva poraza. Naime, Francuski nogometni savez je ovaj tim kaznio sa oduzimanjem tri boda.

Ovaj tim je prošle sezone igrao prazigravanje s Auxerreom i na kraju je nakon drame ispao.

Ovakav rasplet situacije razbjesnio je navijače ovog tima i huligani su odmah po završetku utakmice odlučili da se obračunaju sa svima na terenu, naročito igračima Auxerrea.

Bijesni huligani su utrčali na teren. Krenuli su na igrače Auxerrea, bacali su baklje i cilj im je bio da povrijede bilo koga.

Napadnuti su naravno i domaći fudbaleri. Pravo ludilo je vladalo na terenu i nakon svega što je viđeno, francuski velikan dobio je adekvatnu kaznu.

Top Komentari

Bhf
Ako su igrali protiv Le Havre kako kazete,neznam zasto i kako su se sukobili sa igracima Auxera???.
0 0
Edin Merlin
Velikana i činekur…. Travnik je duplo veći klub..!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi