PSG se mučio s igračem više protiv davljenika, tri asistencije Messija i užasna povreda Neymara

Liga 1

PSG se mučio s igračem više protiv davljenika, tri asistencije Messija i užasna povreda Neymara

E. Škorić
Teme:

U meču 15. kola francuske Lige 1 od 13 sati danas su snage odmjerili St. Etienne i PSG, a meč je završen pobjedom gostiju (3:1).

Suludo je govoriti o tome ko je danas bio favorit. St. Etienne je velikan Francuske, ali ove sezone ima samo dvije pobjede i nalazi se na pretposljednjem mjestu, dok je PSG suvereno na čelu tabele i praktično bez prave konkurencije.

Domaći nogometaši su bez previše respekta ušli u ovaj meč i na kraju su pružili žestok otpor i umalo osvojili bod, pa i pored same činjenice da su imali igrača manje cijelo drugo poluvrijeme, pošto je Kolodziejczak dobio direktan crveni karton na kraju prvog dijela.

On je želio da zaustavi Mbappea koji bi vjerovatno bio u gol šansi, pa ga je sapleo, te je morao u svlačionicu. U tim je trenucima St. Etienne imao vodstvo, pošto je Bouanga u 25. minuti postigao gol.

Međutim, upravo iz tog slobodnog udarca je Marquinhos glavom loptu poslao u mrežu za 1:1. U prvom dijelu valja istaći i da je Neymaru poništen gol u petoj minuti zbog zaleđa. VAR je reagovao, baš i kod gola Bouange u 25. minuti, koji je nepravedno poništen, pa uz pomoć tehnologije priznat.

U drugih 45 minuta domaćin se bazirao na kontre, PSG napadao, imao dobre šanse, da bi Di Maria u 79. minuti na drugu asistenciju Messija danas pogodio za pobjedu gostiju. Do kraja još teška povreda Neymara, koji je na nosilima napustio teren, ali i novi gol i nova, treća asistencija Argentinca, nakon koje je Marquinhos postigao drugi gol danas. 

Oglasi

Napomenimo još da je Sergio Ramos danas napokon debitovao za PSG, a posebno je bilo vidjeti njega i Messija u istom timu nakon 17 sezona žestokih borbi u Španiji, dok su igrali za Real, odnosno Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

Top Komentari

user1606950187
Messi 3 asistencije ,a mbappe stvarno jeste dobar igrac brz ,prodoran ali da halland ima onoliko sansi koliko mbappe ima Halland bi vec sad imo 20 golova
11 0
Ecosport
Messi samo podsjetio debile da i ove godine s razlogom dobija Zlatnu loptu.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti