St. Gallen  je grad koji svako treba da posjeti

Mjesto gdje je teško biti nesretan

St. Gallen je grad koji svako treba da posjeti

Edmir Škorić

U 18 sati će bh. reprezentacija na stadionu AFG Arena odigrati prijateljski meč sa selekcijom Španije.

Španija kao jedna od najjačih nogometnih sila na svijetu sigurno će biti pravi rival našoj selekciji. Selektor Mehmed Baždarević fokus stavlja na dobru igru, ali ne želi da  dobar rezultat bude izostavljen.

Ponovo, kao i nakon nekoliko godina, kada smo igrali protiv još jedne moćne reprezentacije, Brazila, domaćin nam je St. Gallen.

Imali smo priliku da obiđemo centralne ulice St. Gallena protekla dva dana i bili smo oduševljeni.

Ok, nije poput Zuricha, manji grad i manje ljudi, manje gužvi, ali dok šetate njime osjećate se sretno i zadovoljno i ne kažu džaba da je "Švicarska zemlja snova".

Cijene su "žara", ali takav je standard u Švicarskoj i nemamo šta da prigovorimo. Uživali smo u  domaćim čokoladama i siru, ali i u prijatnom okruženju.

Kada pitate naše ljude koji žive u St. Gallenu šta misle o njemu, kažu da ih podsjeća na Zenicu. A nas je dojmila i AFG Arena, jedan predivni stadion koji se nalazi malo izvan grada i na kojem ćemo večeras igrati protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

St. Gallen je središte istočne Švicarske, grad koji spaja ovu zemlju sa Austrijom i ima jako dobru prometnu povezansot sa ostatkom zemlje, ali i Njemačkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi