St. Gallen nastavio sa sjajnim partijama, Demirović upisao asistenciju
Demirović je ove sezone postigao osam golova i upisao četiri asistencije

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je igrao do 65. minute

St. Gallen nastavio sa sjajnim partijama, Demirović upisao asistenciju

S. Pašalić

St. Gallen je u 17. kolu švicarskog prvenstva savladao u gostima Thun sa ubjedljivih 4:1.

Gosti su bili favorit protiv ekipe koja se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli, a to su i potvrdili, te stigli do nova tri boda.

Već u 3. minuti je Babić pogodio za vodstvo St. Gallena od 1:0, a isti igrač je u 34. minuti na asistenciju Ermedina Demirovića povisio na 2:0.

U nastavku su Itten i Guillemenot bili strijelci za goste, dok je Salanović postigao gol za Thun za konačnih 4:1.

Ovom pobjedom je St. Gallen došao na 35 bodova i nastavio je utrku sa Young Boysima i Baselom koji imaju 37, odnosno 36 bodova.

Demirović je igrao do 65. minute protiv Thuna, a bila je ovo njegova četvrta asistencija ove sezone u 11 utakmica koliko je igrao. Pored toga, reprezentativac BiH je postigao i osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi