Šta bi Bekić, Kovačević, Stanojević i društvo radili da nisu postali fudbaleri?

Neko bi se pobrinuo za grijanje, a neko bi bio vozač...

Šta bi Bekić, Kovačević, Stanojević i društvo radili da nisu postali fudbaleri?

Fudbaleri Sarajeva u centru su pažnje nakon što su po prvi put u historiji osvojili duplu krunu. Tokom cijele sezone izabranici Husrefa Musemića igrali su fenomenalno i svi su složni u tome kako je posve zasluženo što su se u klupskim vitrinama našla oba trofeja, a partije koje su pružali nisu promakle ni renomiranim klubovima koji se uveliko interesuju za Rahmanovića, Kovačevića...

Sezona koju imaju iza sebe za većinu njih predstavlja krunu dosadašnje karijere, no jeste li se ikada pitali šta bi mogli raditi u životu da im nije uspio plan da postanu profesionalni fudbaleri?

Dok su usavršavali fudbalske vještine pararelno su se školovali, neki od njih zbog obaveza u svojim klubovima nisu bili u prilici završiti srednju školu na vrijeme i do diplome su morali vanrednim putem. Prema školama koje su završili, mogla bi se složiti prava mala obrtnička komora. Krenimo redom...

Vladan Kovačević je po struci poljoprivredni tehničar, sa biljnom i stočarskom proizvodnjom vjerovatno bi bio na 'ti' da u međuvremenu nije primijećen njegov veliki talenat. Drugi golman Elvis Džafić je imao namjeru završiti i fakultet, upisao je u Ljubljani politologiju, no zbog velikih obaveza prema fudbalu na kraju je odustao od te namjere i ostao na gimnaziji.

Gimnaziju su također završili još Benjamin Tatar i Krste Velkoski, dok je Ljuban Crepulja pohađao ekonomsku školu i ne sluteći da će jednog dana školu ostaviti po strani i posvetiti se fudbalu.

"U mladosti sam bio mnogo fokusiran na školu, obrazovanje mi je bilo visoko na listi prioriteta... Sve se promijenilo kada je došao prvi profesionalni ugovor, pa malo veći novci... Onda sam ostavio školu po strani i posvetio se fudbalu", ispričao je Crepulja jedne prilike.

Rifet Kapić i Miloš Stanojević su mašinski tehničari za kompjutersko projektiranje, a Nihad Mujakić profesionalni vozač motornih vozila, što je zvanje koje je stekao pohađajući saobraćajnu školu. Almir Bekić je instalater centralnog grijanja, a Amer Dupovac jedan od rijetkih koji se može pohvaliti da ima diplomu ekonomskog fakulteta. 

Ipak, život je za sve ove momke odlučio napisati drugačiju priču. Igrajući fudbal našli su svoj pravi poziv i postigli mnogo više, a danas su zapravo oni i najzaslužniji za osmijehe na licima armije navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da budemo iskreni, teško nam je i zamisliti ih u bilo čemu drugom što nema veze sa fudbalom. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sportiko
raspitaj se malo druze kakva primanja imaju ovi igraci pa onda mlati praznu slamu
3 0
LeicesterCity
jesu i fudbaleri u farmerskoj ligi igraju za 2000maraka
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi