Šta će biti sa Solarijem?

Dojučerašnji trener Reala ima ponudu...

Šta će biti sa Solarijem?

Santiago Solari jučer je i zvanično postao bivši trener Real Madrida.

Dva poraza od Barcelone i sramotno ispadanje od Ajaxa presudili su Solariju i u Madridu nisu željeli čekati niti kraj sezone kako bi raskinuli ugovor, a na njegovo mjesto došao je Zinedine Zidane koji je stavio potpis na ugovor do 2022.

Vidjelo se da Solari ne može pokrenuti momčad koja u odnosu na prošlu sezonu nije ostala samo bez Zidanea, nego i najboljeg igrača Ronalda, ali kraljevski klub mu, ipak, želi dati drugu šansu.

Naime, mediji u Španiji pišu kako Florentino Perez dojučerašnjeg trenera želi zadržati u klubu tako što će mu ponuditi da ponovo zasjedne na kormilo Castille, Realove rezervne momčadi, a odluku Solari navodno još nije donio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Solari će ostati zapamćen kao čovjek koji je trofejnu salu Reala ostavio praznom. Za četiri i pol mjeseca na klupi vodio je Kraljeve na 32 utakmice, dobio je 22, dvije su završile neriješenim ishodom, dok je čak osam izgubljeno. Za standarde kluba kao što je Real to je preskroman učinak.

Madridska vrata su mu svejedno i dalje otvorena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi