Šta će ove godine biti sa Zlatnom loptom?

Pandemija napravila dosta pometnji

Šta će ove godine biti sa Zlatnom loptom?

E. Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa već nekoliko sedmica ne igraju se fudbalska takmičenja u skoro cijeloj Evropi.

Još uvijek nije poznato kada će se sezona nastaviti, a oni najoptimističniji se nadaju da će se to desiti u maju. No, već sada je jasno da će ova sezona trajati mnogo duže nego što se očekivalo, te da će to vjerovatno poremetiti raspored i za narednu sezonu.

Veliku pometnju pandemija koronavirusa stvorila je i za France Football koji će na kraju godine birati najboljeg igrača svijeta. No, s obzirom da se ne zna kada će se fudbal nastaviti nije baš jasno kako će se birati pobjednik Zlatne lopte.

U istom problemu nalazi se i FIFA koja u septembru dodjeljuje nagrau The Best, ali sada nikome nije baš najjasnije kako će sve to funkcionisati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedino što trenutno nije upitno jeste nagrada Zlatna kopačka za najboljeg strijelca. Prvi je trenutno Ciro Immobile i u slučaju da se sezona totalno prekine on bi dobio ovu nagradu.

Iz France Footballa su poručili da će sačekati još malo, ali da će morati napraviti neke promjene u dodjeli Zlatne lopte. Na koji način će ona biti uručena ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Arnel925
Dobiće Corona zlatnu loptu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi