Šta Guardiola misli o Messiju najbolje pokazuje izjava od prije devet mjeseci

Njemu je jasno ko je najbolji

Šta Guardiola misli o Messiju najbolje pokazuje izjava od prije devet mjeseci

Endin Čaušević

Lionel Messi je ovih dana glavna tema fudbalske javnosti jer se sve više priča o tome da napušta Barcelonu.

Argentinac je nezadovoljan poslom koji obavljaju čelnici kluba, te je odlučio zatražiti odlazak iz Barcelone. Ova vijest je šokirala navijače Blaugrane jer niko ne može ni da zamisli Messija u dresu novog kluba.

Međutim, Messi je donio odluku da ide i pokušava da sporazumno raskine ugovor. Mnogi vjeruju da će karijeru nastaviti u Manchester Cityju kojeg s klupe predvodi Pep Guardiola s kim je i više nego uspješno sarađivao u Barceloni.

Englezi su se odmah prisjetili izjave Guardiole iz januara ove godine kada je svima jasno dao do znanja šta misli o Messiju. Tada ga je novinar pitao da li je Sergio Aguero najbolji igrač kojeg je trenirao, a on je ekspresno dao odgovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najbolji je Messi. Aguero najbolja devetka? Messi je devetka, desetka, jedanaestka, sedmica, šestica, petica četvorka. I nakon toga ide Aguero", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti