Šta je FK Sarajevo donio posljednji remi s NK Čelik na Koševu?

Otvaraju 30. kolo

Šta je FK Sarajevo donio posljednji remi s NK Čelik na Koševu?

Admin Čaušević

FK Sarajevo i NK Čelik će duelom na stadionu Asim Ferhatović Hase otvoriti 30. kolo Premijer lige BiH. 

Bit će to okršaj starih rivala u koji ulaze s istim ambicijama. Domaćim su potrebni bodovi za titulu, a gostima u borbi za izlazak na euroscenu.

Uzimajući u obzir rezultate iz prošlosti jasno je ko je favorit. Zenički Crveno-crni na pobjedu na našem najvećem stadionu ne znaju već 32 godine. U sezoni 1986/1987 slavili su s 0:1.

Posljednji put Sarajevo na domaćem terenu nije savladalo rivale iz Zenice u aprilu 2015. godine. Tada je bilo 1:1, a na kraju te sezone Bordo klub je slavio titulu prvaka.

Vodili su domaći golom Leona Benka, a gostima je bod donio Nikola Simić. Taj remi koštao je posla Mehu Kodru kojeg je naslijedio Dženan Uščuplić.

I tada se Sarajevo borilo za titulu koju je na kraju i osvojilo s tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala, Željezničar. Angažovanje Uščuplića se tada ispostavilo kao puni pogodak.

Bordo tim četiri kola prije kraja ovosezonskog izdanja Premijer lige ima isto toliko bodova prednosti ispred Zrinjskog i sve osim pobjede u sutrašnjem duelu može se smatrati iznenađenjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo i Čelik su ove sezone već jednom igrali na popularnom Koševu. Izbranici Husrefa Musemića su u vrlo dobrom meču slavili sa 3:1.

Sutrašnja utakmica počinje u 19:30 uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Sarajevo ima 10 puta kvalitetniju ekipu, ali nemaju trenera niti strucni stab. Trebali bi ovo dobiti na misice ali i Celik kao i sve ekipe koje imaju normalne trenere ima dobre sanse da odnese bod(ove) sa Koseva. Najbolji dokaz za to je Krupa, onda Zrinjski sa B timom, Siroki itd. Sretno Celik.
0 11
franjo25z
Hvala vama za par igraca sto.ste nam dali na posudbu.....ostalo ce se odvijat sta bude bozija volja....ni bi voljeli docepat se evrope...a vi i evrope i titule....vidjecemo sutra ko ce biti bolji...volim te ČELIK
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi