Šta je gledao Benitez? Mitrović je zalutao u Championship

Pet golova na četiri utakmice

Šta je gledao Benitez? Mitrović je zalutao u Championship

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je u posljednjim minutama januarskog prelaznog roka prešao iz Newcastlea u Fulham i ispostavilo se da je napravio pravi potez.

Mitrović je do sada nastupio na sedam utakmica u Championshipu i postigao je pet golova. Prve dvije utakmice je Mitrović počinjao sa klupe za rezerve, a onda je pet puta bio starter i na posljednja četiri duela je postigao svih svojih pet pogodaka za novi klub.

Aleksandar Mitrović je u Newcastleu bio u nemilosti trenera Rafe Beniteza, koji nije vjerovao u njega čak i kada su se njegovi napadači mučili na terenu. Newcastle je jedna od najneefikasnijih ekipa u ligi, ali unatoč tome Mitrović nije bio ni u planu.

Da je Mitrović 'zalutao' u drugu ligu Engleske potvrđuje i komentar koji je dao menadžer Sheffield Uniteda Chris Wilder nakon utakmice sa Fulhamom, u kojoj je srpski napadač postigao dva gola u pobjedi 3:0.

"Mitrović bi trebao da igra za Newcastle. Ne znam šta traži u Championshipu. Naša je sreća što ga nećemo ponovo sresti u narednih 11 kola jer je riječ o fantastičnom napadaču koji će uskoro ići na Svjetsko prvenstvo. Newcastle ga je platio 17 miliona eura i mjesto mu je u Premier ligi", rekao je Wilder.

Top Komentari

Celtic
Boli nas ona stvar za ovim Mitrovićem : )
7 3
SEIKO
Ćorava koke zrno nađe.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi