Šta je Hotić rekao Slovencima nakon debija za BiH?
Foto: EPA

Igrao poluvrijeme protiv Lihtenštajna

Šta je Hotić rekao Slovencima nakon debija za BiH?

Prvi nastup Dine Hotića (24) za fudbalsku reprezentaciju BiH nije prošao neprimijećeno u Sloveniji.

Hotić je, podsjetimo, rođen u Sloveniji i godinama je igrao za tamošnje mlađe selekcije, no kako ga u međuvremenu Matjaž Kek nije pozivao, prihvatio je poziv zemlje iz koje su njegovi roditelji i već u ponedjeljak je debitovao.

Nastupom protiv Lihtenštajna je Hotić postao zauvijek izgubljen za Slovence, koji sada, između ostalog, pišu da će vrijeme pokazati hoće li javnost zažaliti zbog odluke da mladi fudbaler nakon dugog čekanja okrene leđa "domovini".

"Debitovati za reprezentaciju je san svakog fudbalera i velika čast. Nestrpljivo sam čekao taj trenutak i vrlo sam sretan što sam dobio priliku. Dobro sam se pripremio, šteta je što nisam zabio gol kad sam već bio u dobroj prilici, ali na kraju je najvažnije da smo pobijedili", kazao je Hotić za slovenački 24ur.com, te potom dodao:

"Vjerujem da će u narednim godinama biti još utakmica. Imamo u martu sljedeće godine i baraž kroz koji ćemo moći se plasirati na Evropsko prvenstvo."

Sada se ponovo fokusirao na svoj tim, Maribor.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Otkako sam se vratio iz Lihtenštajna mislim samo na klupske obaveze i nedjeljni meč u Kidričevu", istakao je ovaj vezista.

U susretu s Lihtenštajnom, Hotić je, podsjetimo, ušao u igru u drugom poluvremenu zamijenivši Duljevića.

Top Komentari

tbra
naš valbuena
4 0
epa
od kako je on usao u igru nasa igra se punooo poboljsala i mislim da momak zasluzuje sansu u repki ako ne u prvom timu sada za pocetak bar po 30-40 minuta... bar po prikazanoj igri
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi