Šta je kandidat za selektora govorio o Radovanu Karadžiću?
Foto: EPA

Antić veličao ratnog zločinca

Šta je kandidat za selektora govorio o Radovanu Karadžiću?

M. Šljivak

Srbijanski stručnjak Radomir Antić jedan je od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Iako je Antić izjavio da ne razmišlja o preuzimanju nacionalnog tima naše zemlje, on je za sada jedan od kandidata u moru imena koja se pojavljuju u medijima u proteklim danima.

Međutim, želio ili ne želio voditi reprezentaciju za Antića, bez obzira o koliko velikom se stručnjaku radilo, na klupi Zmajeva jednostavno nema mjesta.

Gostovanje u emisiji "Poligraf" 2009. godine na televiziji B92 govori koliko je sramno ovog stručnjaka dovoditi uopšte u kontekst preuzimanja Bosne i Hercegovine.

Srbijanski stručnjak je sredinom 90-ih godina kažnjen od Vrhovnog suda Španije zbog vrijeđanja novinara El Paisa. Govorilo se o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću kojeg je Antić branio od svih napada tokom intervjua, a zatim je i izvrijeđao novinara, zbog čega je platio ogromnu novčanu kaznu.

"Branio sam u jednom intervju Radovana Karadžića. Rekao sam novinaru da je nacionalista, da ne poznaje situaciju na našim prostorima. Nazvao sam ga i fašistom. On me je tužio, a ja sam platio kaznu sa velikim zadovoljstvom. Uvijek sam bio tajm koji kada je Srbija u pitanju, branio naše interese", rekao je Antić, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nisam promijenio mišljenje o Karadžiću. Kad braniš svoj narod na način kako su je branili, ja smatram da je to i dužnost svakog čovjeka koji je bio u tom trenutku na toj poziciji", istakao je Antić.

Sramne riječi zbog kojih ovakav čovjek nema šta da traži na klupi Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi