Šta je Milićević rekao Belgijancima o meču na Grbavici?

Ofanzivac Genta

Šta je Milićević rekao Belgijancima o meču na Grbavici?

Danijel Milićević uz Edina Cocalića je jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine koji nastupa u Belgiji. Stoga ne čudi što je za belgijske novinare pri traženju adekvatnog sagovornika pred večerašnji meč bio prvi izbor. 

"Belgija je u ovom trenutku jedna od najboljih reprezentacija u Evropi, ali mi igramo u Sarajevu, pred svojim navijačima, i uz pomoć njih vjerujemo da možemo doći do pobjede. Belgijanci će možda igrati opuštenije, jer su već izborili plasman na Svjetsko prvenstvo", kazao je Milićević. 

Osvrnuo se Milićević i na činjenicu da će naš državni tim biti oslabljen neigranjem Miralema Pjanića, jednog od najboljih bh. igrača. 

"To je veliki gubitak za nas. Ne znam šta je selektor zamislio, odnosno ko će ga zamijeniti, ali mi imamo još važnih igrača poput Džeke, Ibiševića, Višće i Lulića. Nadam se da će svi biti maksimalno spremni za utakmicu, moramo pobijediti." 

Milićević kaže da bi igranje na Svjetskom prvenstvu za njega bilo ravno ispunjenu sna. 

"To bi bilo nevjerovatno. Ko bi mogao zamisliti da ću biti u ovoj situaciji kada sam prije devet godina došao u Eupen. Ipak, rano je još za takve priče, potrebno je prvo pobijediti u preostale dvije utakmice", riječi su Milićevića. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi