Šta je Mourinho o Tottenhamu govorio 2015. godine?
Foto: EPA

Danas preuzeo Tottenham

Šta je Mourinho o Tottenhamu govorio 2015. godine?

Portugalac Jose Mourinho imenovan je zvanično za novog menadžera Tottenhama.

Spursi su poslije loših rezultata sinoć smijenili Mauricija Pochettina koji je klub vodio u prethodnih pet godina, a odmah jutro objavljeno je da će ga zamijeniti, ni manje ni više, nego Mourinho.

'Posebnom' je to osmi klub u trenerskoj karijeri nakon Benfice, Leirije, Porta, Chelseaja, Intera, Reala i Manchester Uniteda, a s Tottenhamom je, kako je saopšteno, potpisao ugovor na tri i pol godine.

Mourinhovim imenovanjem nisu baš zadovoljni svi Tottenhamovi navijači, posebno nakon što su mediji u Engleskoj izvukli njegovu izjavu iz 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikad ne bih mogao voditi Tottenham jer sam previše emotivno vezan za Chelsea i njegove navijače", rekao je te 2015. godine Mourinho za kojeg su Spursi bili spremni platiti i odštetu Chelseaju.

Mourinho neće imati nimalo lagan posao u Tottenhamu. Već pet utakmica zaredom londonski tim ne zna za pobjedu i u Premier ligi se nalazi tek na 14. poziciji.

Top Komentari

enko
svi su oni emotivni na lovu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi