Dva imena u igri za klupu Tottenhama
EPA

Traži se Pochettinov nasljednik

Dva imena u igri za klupu Tottenhama

Nakon pet godina saradnje Mauricio Pochettino i Tottenham su se razišli.

Poslije užasnih ovosezonskih rezultata u Premier ligi vodstvo Tottenhama odlučilo je da uruči otkaz Pochettinu, koji ih je prošle godine vodio do finala Lige prvaka, a ovakav scenarij dao se naslutiti. 

Neće Pochettino tugovati pretjerano zbog otkaza budući da mu klupski šef Daniel Levy mora isplatiti skoro 13 miliona funti odštete, a po običaju, već se uveliko špekuliše o tome ko bi ga mogao naslijediti na klupi Spursa.

Mediji u Engleskoj pisajući o mogućim nasljednicima posebno izdvajaju dva poznata imena. Favoriti da preuzmu Tottenham su navodno Carlo Ancelotti, koji je na izlaznim vratima Napolija nakon pobune u svlačionici, te Massimiliano Allegri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče bivšeg trenera Juventusa, njemu je olakotna okolnost svakako to što je danas bez angažmana, a nedavno je poručio i kako uči engleski jezik.

Ko god dobije priliku, neće imati nimalo lagan posao. Tottenham je danas u Premier ligi tek na 14. mjestu i već pet utakmica zaredom ne zna za pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi