Šta je sa Milanom Đurićem?
(Foto: EPA) Milan Đurić (28) je upisao 14 nastupa za A selekciju BiH, te je postigao i sedam golova. Ipak, posljednji put je dres BiH obukao još prije dvije godine.

Nekadašnji Zmaj još pokušava pronaći staru formu

Šta je sa Milanom Đurićem?

Sportska javnost u našoj zemlji se sa Milanom Đurićem upoznala u čuvenoj utakmici naše mlade reprezentacije i mlade selekcije Njemačke.

Pružili su te 2012. godine Zmajići sjajnu partiju u susretu kvalifikacija za EP, utakmica je na kraju završena rezultatom 4:4, a visoki Milan Đurić je postao instant senazcija sa tri gola.

Tri godine kasnije je debitovao i za seniorsku reprezentaciju, a prvi gol u dresu BiH je postigao protiv Velsa 10. oktobra 2015. godine.

Uspio je upisati 14 nastupa za reprezentaciju BiH i postići sedam golova. Ipak, posljednji put je dres Zmajeva obukao prije dvije godine, a upravo tada je došlo do "zastoja" u njegovoj karijeri.

U januaru 2017. godine je Đurić iz Cesene otišao na Otok i potpisao za Bristol City, ali su problemi sa povredama učinili svoje, pa njegova epizoda u Championshipu nije dugo potrajala.

On se ovog ljeta vratio u Italiju, gdje se osjeća kao kod kuće, i pravu formu će pokušati pronaći u dresu Salernitane, kluba iz Serije B u koji je stigao na osobno zadovoljstvo, ali i na insitiranje trenera Stefana Colantuona.

Salernitana se nakon sedam kola u novoj sezoni Serije B nalazi u sredini tabele i muči se sa efikasnišću s obzirom da trenutno ima gol razliku 7:7.

Jedan od razloga slabe efikasnosti leži i u Milanu Đuriću koji još nije proradio. Odigrao je svih sedam utakmica (šest startova i jedan ulazak sa klupe), ali još nije uspio postići prvijenac u dresu Salernitane.

Ipak, Đurić je i bez golova važan dio tima s obzirom da, prema izvještajima italijanskim medija, puno toga radi za ekipu i zbog toga ima puno Colantuonovo povjerenje, a samo je pitanje vremena kada će prekinuti golgeterski post.

Trener Colantuono tako isprobava različite taktičke zamisli kako bi olakšao posao Milanu Đuriću, pa se špekuliše da bi mu se u vrhu napada u narednim utakmicama mogao pridružiti i Nicola Bellomo koji je ovog ljeta u Salernitanu stigao iz trećeligaša Sambenedettesea, što bi mu trebalo osloboditi više prostora u samom srcu protviničkog šesnaesterca.

Top Komentari

bosq23
Veoma drag igrac...volio bih ga opet vidjet u pravoj formi i naravno u reprezantaciji.
14 0
Elmedin
R.Pasicu,na tvoju zalost Milan Djuric nije bivsi reprezentativac,bit ce on opet u reprezentaciji,svidjalo se to tebi ili ne!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi