Šta je sljedeće za Zabaletu, kraj ili možda Espanyol?

Argentinac na prepretnici

Šta je sljedeće za Zabaletu, kraj ili možda Espanyol?

Iskusni desni bek, Pablo Zabaleta, se bliži kraju svoje profesionalne igračke karijere.

Argentincu je 35 godina, a po okončanju sezone bi trebao postati slobodan igrač.

Nakon što okonča svoju epizodu u West Hamu, Zabaleta se želi vratiti u Španiju, i možda okončati karijeru u Espanyolu. Upravo iz Espanyola je Zabaleta prije skoro 12 godina stigao u Englesku, kada je potpisao za Manchester City.

Espanyol je bio prvi Zabaletin klub u Evropi, a u redove Katalonaca je stigao iz matičnog San Lorenza.

"Poprilično sam siguran da napuštam Englesku kada mi ugovor sa West Hamom istekne. Onda ću napraviti svoju ličnu i profesionalnu odluku", rekao je Zabaleta za Radio Continental, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim živjeti sa svojom porodicom u Barceloni. Sada sam u takvoj fazi da imam dana kada mislim da bih mogao igrati još nekoliko godina, a onda vas drugi dan neki dečko na treningu uništi i mislite o penziji".

Pablo Zabaleta je član Espanyola bio od 2005. do 2008. godine, dok je najveći trag i najveći dio karijere proveo u Manchester Cityju. Bio je Argentinac član Građana od 2008. do 2017. kada je i otišao u West Ham.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi