"U svlačionici smo počeli pričati kako će u klub doći Messi i Ronaldo"

Zabaleta otkriva šta se dešavalo u Cityju 2008. godine

"U svlačionici smo počeli pričati kako će u klub doći Messi i Ronaldo"

Argentinski desni bek Pablo Zabaleta (35) otkrio je neke zanimljive detalje iz svlačionice Manchester Cityja iz vremena kada je tek došao u klub.

Podsjetimo, Zabaleta je postao član Građana u vrijeme kada je Abu Dhabi grupa tek završavala posao oko preuzimanja kluba.

Samo nekoliko dana nakon njegovog dolaska stigao je i Robinho iz Real Madrida koji je plaćen čak 40 miliona funti. Zabaleta kaže kako se u to vrijeme zabrinuo da na Etihadu neće biti ni šest mjeseci, a u svlačionici su počele razne šale.

"Deset dana nakon mog dolaska, kupovina kluba od strane ljudi iz Abu Dhabija je završena", kaže Zabaleta za La Nacion i dodaje: "Četiri dana kasnije, oni su uložili 40 miliona funti za Robinha i ja sam rekao: 'Šta sada da radim? Ovdje neću ostati ni šest mjeseci'. Uzeli smo to kao malu šalu... u svlačionici smo već počeli pričati kako će doći Ronaldo i Messi".

Zabaleta je bliozu kraja karijere i često razmišlja o tome, ali poručuje kako je zbog pandemije koronavirus zbunjen i trenutno ne zna šta da radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razmišljam o tome svaki dan. Ustanem i pomislim 'Je li ovo ono što me čeka kada se oprostim?' Sada ćemo se nekako vratiti na trening i vidjet ćemo. Ali, sve je još uvijek nejasno. Mislio sam da ću na kraju sezone sebi priuštiti zadovoljstvo da odigram još jednu godinu u nekoj drugoj ligi, naprimjer Italiji, ali sada ne znam. Šanse su najveće da ne bih igrao pred publikom i kakva mi je to onda motivacija? Zašto otići u Italiju kada će mitski stadioni kao što su Olimpico ili San Siro biti zatvoreni", pita se Zabaleta.

Inače, Argentinac je danas član West Hama u čije redove je stigao prije tri godine iz Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi