Šta je Slobodina realnost? Puko životarenje u Premijer ligi ili konstantna borba za Evropu?

Bez obzira ko danas ili sutra bio na klupi

Šta je Slobodina realnost? Puko životarenje u Premijer ligi ili konstantna borba za Evropu? · Komentar

E. Škorić, foto: E. Dindić

Informacija koja je danas ugledala svjetlost dana a koja kaže da je ostanak Zlatana Nalića na mjestu šefa struke FK Sloboda neizvjestan, odjeknula je u bosanskohercegovačkim medijima kao bomba.

Tuzlanski kuloari kažu da se šefu struke FK Sloboda Zlatanu Naliću trese stolica, a iz Uprave kluba pak tvrde da su takve priče samo špekulacije i da Nalić ima njihovu podršku. Šta je zapravo istina? U ovom trenutku je teško reći, ali svakako da se treba vjerovati zvaničnim informacijama iz kluba.

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u samu završnicu, a 27. kolo nam donosi derbi između Slobode i Sarajeva. Meč koji je od velike važnosti, može se reći, za obje ekipe i meč prije kojeg se u Tuzli sve glasnije počelo pričati o Nalićevom odlasku sa užarene trenerske klupe.

Loša igra Slobode, negledljiva, koja ne privlači publiku na stadion, kao i bodovni učinak ispod očekivanja, pogotovo u drugom dijelu sezone, odnosno u 2019. godini podgrijali su pomenutu špekulaciju.

Na pauzu su crveno-crni otišli sa 28 bodova i s obzirom na nikad lošiji kvalitet konkurenata, navijači Slobode očekivali su da na veliki jubilej i stogodišnjicu kluba bude izborena Evropa iako čelnici kluba na početku sezone ni stidljivo nisu najavljivali takav scenarij što je teško shvatljivo.

Sloboda mora imati ambiciju, a to je izlazak na evropsku scenu

I bez obzira na možda i lošiju financijsku situaciju nego prije par godina ili pak nekoliko sudijskih odluka koje su bile kontra Slobode, Evropa je morala da bude primarni cilj. Alibi se u klubu kakav je Sloboda ne smije tražiti, pogotovo u godini velikog jubileja (100 godina postojanja) i ne smije se drugačije razmišljati nego da se izbori Evropa.

A kako, s obzirom na igre kakve pružaju Nalićevi izabranici, te na raspored do kraja sezone nastup na evropskoj sceni danas izgleda kao nemoguća misija, ne treba ni čuditi što se sve glasnije spominje promjena na klupi tuzlanskog premijerligaša.

Meč sa Sarajevom sasvim sigurno dat će odgovore na mnoga pitanja. Kritičarima, koji su bili tihi kada je Nalić sa Slobodom bilježio dobre rezultate, šef struke ima priliku "začepiti" usta, a onima koji bezrezervno vjeruju u njega čak i kada u sedam odigranih kola njegovi izabranici osvoje samo šest bodova, može dati dodatni vjetar u leđa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, bez obzira na sve, jedno je sigurno, Sloboda nikada više u sezonu ne smije ući bez ambicija da izbori izlazak na evropsku scenu i ne smije postojati nikakav alibi koji će danas ili sutra opravdati loše rezultate.

A, za Slobodu, s obzirom na njenu tradiciju i veličinu, svaka sezona bez izborene Evrope ili nepromovisanja nekoliko mladih igrača iz vlastite škole treba da se smatra neuspjehom, pa ako hoćete i krahom. Sloboda i njeni navijači zaslužuju mnogo više od pukog životarenja u Premijer ligi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Stanley
klub koji postoji nako'
7 1
Bulle
A koji je to klub nesto napravio na Evropskoj sceni ??? Nemogu drugo pretkolo da prodju a ti pricas da se Sloboda bori za evropu,ovdje se svi bore da odu u pretkola kakva evropa i pm a Sloboda je stariji klub od vecine klubova u tzv Premier ligi.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi