Šta je Subašić rekao Daliću nakon što se povrijedio?

Nije želio da izađe iz igre

Šta je Subašić rekao Daliću nakon što se povrijedio?

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Mundijala, a jedan od junaka ponovo je bio Danijel Subašić.

Subašić je u penal seriji uspio da odbrani jedan penal Rusima i tako bude ponovo jedan od junaka svoje ekipe. Ipak, nije izgledalo sve tako bajno za golmana Hrvatske u finišu utakmice jer su svi mislili da će morati napustiti teren zbog povrede.

U sudijskoj nadoknadi regularnog dijela Subašić je ostao ležati na terenu jer je osjetio bol u zadnjoj loži i izgledalo je kao da ne može nastaviti utakmicu. Ipak, nakon što su mu doktori ukazali pomoć ovaj golman je pokazao selektoru Zlatku Daliću da će ostati na golu do samog kraja.

"Najbitnije je da smo mi prošli dalje, sve ostalo je sada nebitno. Imam sutra snimanje, ali mislim da neće biti problema s povredom. Rekao sam selektoru da me ne vadi iz igre i da ću igrati i s jednom nogom ukoliko to bude trebalo. Bilo je bitno da sačuva izmjenu za nekoga drugog", rekao je Subašić nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi