Vida i Vukojević izazvali skandal

Politička provokacija? Hrvati bi mogli zažaliti zbog ovog videa i poruke

Reprezentativac Hrvatske Domagoj Vida bio je heroj svoje reprezentacije u produžecima protiv Rusije kada je postigao gol, a potom i realizovao jedanaesterac, ali kao da mu to nije bilo dovoljno pa je učinio još nešto da se o njemu priča.

Nakon završetka utakmice, Vida je u društvu svog bivšeg saigrača Ognjena Vukojevića u svlačionici snimio kontroverzan klip koji je naišao na brojne osude zbog miješanja politike u sport.

Hrvatski dvojac je na snimku poručio kako pobjedu protiv Rusije posvećuje Ukrajini i svom Dinamo Kijevu, u kojem su obojica igrali duži niz godina.

Odnosi između Rusije i Ukrajine su već duže vrijeme zategnuti, pa se njihova poruka protumačila kao politička provokacija koja je bila sasvim nepotrebna kada se u obzir kako su Hrvati dočekani u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovim slučajem će se sigurno pozabaviti i FIFA, a Vukojević i Vida bi mogli proći poput Xhake i Shaqirija, koji su zbog spornih proslava gola protiv Srbije kažnjeni sa po deset hiljada franaka.

Top Komentari

Jaa
Cuj mijesanje politike i sporta. Pa kog kurca rade ovi drzavni predstavnici u svlacionicama. Zar to nije mijesanje politike i sports?
34 6
kingkong1
bravo za njih dvojicu. hljeb zaradjuju u ukrajini i postuju ovu drzavu. tako i treba.
11 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi