"Rakitić je heroj Hrvatske, a penale je pucao lošije od psa svoje punice"

Španska Marca o veznjaku Vatrenih

"Rakitić je heroj Hrvatske, a penale je pucao lošije od psa svoje punice"

Endin Čaušević

Fudbaleri Hrvatske sinoć su nakon penala savladali Rusiju i tako se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva.

Izabranici Zlatka Dalića su po drugi put na Mundijalu u Rusiji prolaz dalje morali tražiti nakon penala, ali i ovaj put su bili bolji od protivnika. Baš kao protiv Danske i ovaj put odlučujući penal odlučio je izvesti Ivan Rakitić koji je hladnokrvno još jednom pogodio i odveo svoj tim u naredni krug.

Nakon ove utakmice pojavila se zanimljiva priča na uglednoj Marci, a španski novinar prisjetio se priče od prije četiri godine koju je radio sa Rakitićem. On je napisao da je Rakitić sada heroj Hrvatske, ali da nije baš uvijek bio tako dobar izvođač penala, te se prisjetio izjave igrača Barcelone iz 2014. godine.

"Sjećam se da smo igrali protiv Rayo Vallecana, a ja nisam uspio da pogodim iz penala. Poslije meča dobio sam poruku od svoje punice. Poslala mi je fotografiju njenog psa i onako ljutiti napisala da čak i on bolje izvodi penale od mene", izjavio je tada Rakitić koji je nosio dres Seville na pomenutoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi