Šta je sve zabilježio delegat meča Zrinjski - Sarajevo?

Bit će kazni

Šta je sve zabilježio delegat meča Zrinjski - Sarajevo?

Edmir Škorić

U Mostaru je večeras Sarajevo ostvarilo izuzetno vrijednu pobjedu nad ekipom Zrinjskom (3:1) u 12. kolu Premijer lige BiH.

Derbi u pravom smislu te riječi. Golijada, dosta uzbuđenja na terenu, ali i izvan njega. Iznad stadiona se u jednom trenutku u prvom poluvremenu pojavio i dron sa kojeg je visila zastava Herceg Bosne, što je u zvaničnom zapisniku naveo i delegat večerašnjeg meča.

Također, bilo je i prekida zbog bakljadi, ali i nekorektnog navijanja dobrim dijelom utakmice, kako piše u izvještaju delegata Mileta Mandića iz Kozarske Dubice.

"Utakmica organizovana po Propozicijama takmičenja BH Telekom Premijer lige BiH 17/18- 1.dio . Klub domaćin obezbijedio sve uslove za odigravanje utakmice, teren dobro pripremljen, službene prostorije uredne i besprekorno čiste. Radni sastanak održan na vrijeme sa svim predstavnicima službi i službenim licima. Predstavnici ekipa na vrijeme predali spiskove igrača sa legitimacijama i licencama uz jasnu naznaku igrača do 21 godinu kao i strancima u ekipama te konstatovano da svi prijavljeni imaju pravo nastupa. Formirana je krizna grupa, određena krizna soba. Na terenu nije bilo incidenata. Navijanje domaće publike na zapadnoj strani fer i korektno sem u par navrata gdje je bilo nesportskog ponašanja (Ubacivanje tvrdih predmeta u teren).Na istočnoj strani gdje je smještena navijačka grupa Ultrasi bilo je cijelim tokom utakmice nesportskog navijanja kao i nesportskog ponašanja i upotrebe pirotehnike  . Prisutno 300 gostujućih navijača ,navijačke grupe Horde zla koji su takođe jednim djelom utakmice nesportski navijali uz uputrebu pirotehnike.Tokom utakmice od 32 do 38 minute pojavio se iznad terena dron sa zastavom Herceg Bosne.Slijedi delegatski izvještaj o dešavanjima na utakmici . Utakmici prisutan ispred NS/FS BiH posmatrač bezbednosti gospodin Dobroslav Galić . Doček gostujuće ekipe kao i službenih lica veoma korektan", naveo je delegat u svom izvještaju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stoga, Zrinjski će definitivno biti kažnjen, a kaznu može očekivati i FK Sarajevo, što je već uobičajeno nakon ovakvih derbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti