Šta je to burofax kojim je Messi zatražio odlazak iz Barcelone?
Foto - EPA

Mnoge je iznenadila metoda

Šta je to burofax kojim je Messi zatražio odlazak iz Barcelone?

Midhat Šljivak

Lionel Messi izazvao je pravi potres u svijetu fudbala nakon što je jučer od rukovodstva Barcelone zatražio raskid saradnje.

Argentinac je nakon 20 godina odlučio da napusti katalonskog velikana, o tome je obavijestio i klub i to putem burofaxa.

Sigurno su se mnogi zapitali šta je to zapravo burofax, jer je to riječ koja se ne pojavljuje često na našem području.

Burofax je metoda koja se koristi u poslovnoj komunikaciji, popularna u Španiji, koja omogućava slanje povjerljivih dokumenata koji su priznati od suda ili treće strane.

Burofax se može poslati kao običan fax ili putem online platforme. Messi je iskoristio online formu burofaxa i poslao ga je u klub, te je tako zvanično zatražio raskid saradnje.

Također, burofax je legalni dokaz da je jedna strana na vrijeme poslala određene dokumente suprotnoj strani. Kopije dokumenata ostaju u Poštanskom servisu Španije, one su certificirane i koriste se kao dokazi da su dokumenti poslani, a pošiljaoc dobija papir sa datumom dostave.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi tako može dokazati da je na vrijeme tražio od kluba raskid saradnje i oni mu u ovom slučaju ne mogu napraviti nikakav pravni problem jer ima sve dokaze da je klub obavijestio prije određenog roka da želi otići.

Argentinac je šokirao čitav svijet, a vidjet ćemo šta će se na kraju u njegovom slučaju desiti i hoće li zaista otići sa Nou Campa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Jel' se probudio Messi? Sta je doruckovao? Dajte vise **** Vas Messi, gledam na kli.x prate iz minute u minut pa nije treci svjetski poceo
6 1
miki30
Naporni do bolaaaa!!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi