Šta je uzrok jučerašnje tuče između bh. klubova? "Bili su motivisani, jednima je falio stručni štab"

Predsjednik Slatine Ismet Hodžić za SportSport.ba

Šta je uzrok jučerašnje tuče između bh. klubova? "Bili su motivisani, jednima je falio stručni štab"

E. Škorić

Nemile scene jučer su viđene u Bašigovcima tokom prvog dana 24. Memorijalnog turnira "Džemal Mešanović - Džo".

U polufinalnim utakmicama sastali su se domaća Slatina i Sloga iz Bikodze, a bilo je 8:2, no daleko veću pozornost privukao je duel Stupčanice iz Olova i Budućnosti iz Banovića.

U tom je duelu Stupčanica slavila s 2:0 i izborila finale, ali se dogodio incident kada je došlo do fizičkog obračuna između igrača i to u trenutku dok su Banovićani gubili 2:0. Na kraju se sve smirilo, ali predsjednik Slatine, ekipe koja je sve organizovala, Ismet Hodžić žali zbog toga što je u javnost otišla tako ružna slika.

"Nije baš bila takva tuča kako je izgledalo. Možda je napravljena i veća drama nego što jest. Šta da kažem, sastale su se dvije ekipe koje su bile jako motivisane jer im pripreme uveliko traju. Stupčanica je motivisanije ušla, jače i oštrije, napravili su par prekršaja, ali sudije tu nisu ništa krive. Imamo upute da se što manje daju kartoni jer je memorijalni turnir, sudije to poštuju, ali igrači su drugačije odreagovali. Cilj je da trener izvede igrače ako su problematični, no Budućnost iz Banovića nije imala "glavni" stručni štab, jer je on otišao da gleda i skautira utakmcu NK VIS Sim Bau, pa su igrači nekako bili slobodniji, nije bilo nikoga da ih kontroliše. Jednostavno, nedopustive scene, žao mi je što je to bilo blizu dijela gdje su pehari, na sredini terena", kazao je Hodžić za SportSport.ba, dodavši:

"Ipak, osim toga, sve ostalo je bilo na nivou. Godinama se trudimo da organizujemo što je bolje moguće ovaj turnir. Iznalazimo način da sve sami finansiramo, angažujemo i sudije, ekipe imaju sve što je potrebno i jedino što ne želimo su ovakve scene. Bilo, prošlo, mi se okrećemo novom danu".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Danas od 16 sati igra se revijalna utakmica između domaće Slatine i ekipe iz Kalesije, a u 18 sati je finale turnira između Slatine i Stupčanice.

[facebook]https://www.facebook.com/343123975107/photos/a.10154074397540108/10157334433015108/?type=3&theaterfacew[/facebook]

Promo

Top Komentari

vence
Sta ce bola sudije? 22 momka razdvajati? I ja da sam sudja odmakao bih se i gledao..
0 0
FighterIXI
Jel bilo sudija na utakmici ili su i oni skautirali? Sudija je zadužen za red na terenu. Ovima nije bilo SŠ pa odmah slobodniji. Kao da si rekao pušteni bjesni psi bez vlasnika... Sramota!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi