Lista najplaćenijih igrača u Italiji: Ronaldo miljama daleko ispred svih

Pjanić i Džeko u TOP 10

Lista najplaćenijih igrača u Italiji: Ronaldo miljama daleko ispred svih

E. Čaušević

Italijanska Serija A poznata je po tome da igrači godišnje ne zarađuju mnogo u odnosu na ostale najjače lige Evrope gdje su cifre daleko iznad. Ipak, dolaskom Cristiana Ronalda to se promijenilo, a Portugalac je daleko najplaćeniji igrač na Apeninima.

Ronaldo je u Juventus stigao ovog ljeta iz Real Madrida u iznenađujućem transferu koji je staru damu koštao 104 miliona eura. Bilo je jasno da će Ronaldo dobiti nevjerovatnu platu što se na kraju i desilo jer ovaj 33-godišnji fudbaler će godišnje u Juventusu zarađivati čak 31 milion eura.

Jedan od najboljih igrača svijeta je tako miljama daleko ispred ostalih zvijezda u Seriji A, jer drugoplasirali na listi najplaćeniji godišnje zaradi "samo" 9,5 miliona eura, a to je Gonzalo Higuain koji nastupa za Milan. Italijanski mediji uspjeli su otkriti TOP 10 najplaćenijih igrača u Italiji, a među njima su čak dvojica bh. reprezentativaca.

Veoma visoko kotira Miralem Pjanić koji je sada četvrti najplaćeniji igrač u Seriji A nakon potpisa novog ugovora prema kojem zarađuje 6,5 miliona eura po sezoni. Osim Ronalda i Higuaina ispred njega je još samo saigrač iz Juventusa, Paulo Dybala, sa zaradom od sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. napadač Edin Džeko uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Romom prema kojem se očekuje da njegova plata bude nešto veća nego trenutna. Džeko na ovoj listi dijeli deseto mjesto sa Maurom Icardijem, a obojica godišnje inkasiraju 4,5 miliona eura.

U TOP 10 nalaze se još Douglas Costa (6 miliona eura), Gianluigi Donnarumma (6 miliona eura), Leonardo Bonucci (5 miliona eura), Emre Can (5 miliona eura) i Lorenzo Insigne (4,6 miliona eura).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi