Šta je zgriješio Daniel Sturridge?

Poveda za povredom...

Šta je zgriješio Daniel Sturridge?

Glavni razlog zbog kojeg Daniel Sturridge nije napravio više u karijeri leži u konstantnom problemu sa povredama, s kojim se bori već godinama.

Nekada je bio redovan član prve postave Redsa, a onda su počeli problemi i Sturridge je češće bio na liječenju nego na terenu. Čekali su na Anfieldu nebrojno puta da se oporavi, on se i oporavljao ali svaki put bi došle nove nevolje pa bi opet morao na pauzu.

U međuvremenu, Sturridge je pao u drugi plan Jurgena Kloppa čak i kada bi bio spreman, a u potrazi sa minutažom otišao je na posudbu u West Bromwich Albion.

Za novi klub je debitovao 31. januara protiv Manchester Cityja kada je ušao u 78. minuti, a onda je bio starter protiv Southamptona i tada je zamijenjen u 62. minuti. Uslijedio je meč protiv Chelseaja gdje je Sturridge još jednom bio u prvoj postavi, ali je iz igre morao izaći već u 4. minuti zbog povrede prepone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od tog 12. januara, Sturridge (28) je van stroja i predviđa mu se višemjesečna pauza. Britanski mediji ništa ne zaključuju, ali pišu da će sjajni, ali nesretni engleski napadač biti van stroja čak do aprila.

To definitivno znači da će Sturridge propustiti priliku da se vrati u takmičarsku formu zbog čega je i prešao u WBA koji je, objektivno, klub ispod njegovog renomea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije