Šta misli Wenger o Henryju kao treneru?
Foto:EPA

Wenger smatra da će se morati prilagoditi

Šta misli Wenger o Henryju kao treneru?

S. Bošković

Trener Arsenala, Arsene Wenger, smatra da će legenda kluba, Thierry Henry, morati proći kroz "psihičku i mentalnu transformaciju" ako želi izgraditi karijeru kao trener.

On trenutačno radi sa mladim timom Arsenala dok pokušava dobiti trenerske "bedževe", a Wenger je otkrio da će bivši napadač morati učiti još mnogo kako bi se prebacio na drugu stranu igre.

"Henry će otkriti o čemu je posao i da moraš proći kroz proces ako jednog dana želiš voditi fudbalski tim", rekao je Wenger za službenu web stranicu kluba.

"Kad si igrač koncentriran si samo na sebe, a kao trener moraš biti koncentriran na druge. Fokusiraš se na druge i na to kako im možeš pomoći. To zahtjeva psihičku i mentalnu transformaciju koja nije uvijek laka. To također zahtjeva i da znate kako dobiti ono što igrači mogu najjednostavnijim načinom", dodao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je za Arsenal odigrao 254 utakmice i u Topnicima je proveo najveći dio karijere. Između 1999. i 2007. godine postigao je 174 pogotka.

Možda baš Henry zamijeni Wengera na klupi Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.