Šta se dešava sa golmanima Monaca u finalima mundijala?

Subašić pod lupom

Šta se dešava sa golmanima Monaca u finalima mundijala?

Golman Monaca Danijel Subašić vjerovatno će biti u centru pažnje tokom finalnog susreta Mundijala protiv Francuske.

Razlog je veoma zanimljiv. Kao što smo maloprije i rekli, Subašić brani za Monaco, a golmani ovog francuskog kluba su baš pravi pehovi u finalima mundijala.

Naime, u rosteru reprezentacija koje su gubile posljednja tri finala na svjetskim prvenstvima uvijek je bio golman koji je u jednom trenutku karijere branio za Monaco.

Tako je Francuska 2006. godine, kada je izgubila finale od Italije, na golu imala Fabiana Bartheza koji je svojevremeno branio za Monaco, Holandija je 2010. na klupi imala Maartena Stekelenburga, a Argentina prije četiri godine Sergija Romera.

Od pomenutog trojca nijedan nije u tom trenutku bio golman Monaca, pa to možda može biti olakšavajuća okolnost za Subašića pošto on trenutno brani za ovaj klub.

Bilo kako bilo, radi se o statističkom podatku koji ne mora apsolutno ništa da znači i koji vjerovatno neće zauzimati mnogo prostora u glavi hrvatskog golmana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi