Šta se dešava sa SMS-om?
Sergej Milinković-Savić je još jednom propisno iskritikovan za blijede partije u dresu italijanskog prvoligaša Lazija (Foto: EPA)

Srbijanski nogometaš na udaru kritika

Šta se dešava sa SMS-om?

Sergej Milinković-Savić, čije lice u ljetnom prijelaznom roku nije silazilo sa naslovnica svjetskih medija, izložen je kritikama zbog blijedih igara na otvaranju sezone.

Nogometaš čija se vrijednost procjenjivala na 120 miliona eura u prvih deset kola nije ni blizu nivoa na kojem je igrao prošle sezone, a 'ulje na vatru' dodatno je dolila loša partija u porazu od Intera (0:3).

Za svoj nastup vezista je od strane Gazzette dello Sport dobio najlošiju ocjenu, a nakon tri mjeseca nove sezone mu je i pala cijena, pa tako prema italijanskih medijima, danas vrijedi 62 i pol miliona eura.

"Neprijatno je i porediti Sergejov učinak sa obavljenim poslom Interovih vezista", opravdala je svoju ocjenu Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nisu Milinković-Savića štedili ni ostali mediji u Italiji. Tako je Novinar Valerio Nicastro napisao da je u međuvremenu srbijanski nogometaš "postao anonimus koji više nije u stanju ubrzati igru i utjecati na igru kao prošle sezone. Kao da je nestao."

Milinković-Savić je prošle sezone bio jedan od najtraženijih nogometaša. Pominjali su se po stranicama inostrane štampe Real, PSG, Barcelona, Manchester United, ali je utisak kompletne javnosti da njegove igre nisu u srazmjeri sa novcem kojim se procjenjuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi