Šta se dešava u Liverpoolu? Redsi počeli pregovore za dva spektakularna transfera!
Foto: EPA

Počeli pregovori

Šta se dešava u Liverpoolu? Redsi počeli pregovore za dva spektakularna transfera!

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola počela je pregovore za dva zaista spektakularna transfera.

Veoma pouzdani francuski radio RMC, koji je u ovoj zemlji vjerovatno i najpouzdaniji izvor informacija za transfere, tvrdi kako je tim sa Anfielda počeo pregovore sa reprezentativcima Francuske Nabilom Fekirom (Lyon) i Ousmaneom Dembeleom (Barcelona).

RMC navodi kako je Lyon pristao prodati Nabila Fekira za 70 miliona eura, plus bonusi, a da je veliku ulogu u pregovorima između dva tima odigrao nekadašnji menadžer Redsa Gerard Houllier, sada savjetnik u francuskom timu.

Pored novca i bonusa put Anfielda će u paketu i mlađi brat Fekir, 21-godišnji Yassin, koji je tek nedavno priključen prvom timu Lyona.

Fekir je sa Redsima navodno dogovorio petogodišnji ugovor, iako predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas tvrdi kako danas nije pričao sa ljudima iz Liverpoola.

RMC također navodi da je Liverpool krenuo i po dovođenje mlade zvijezde Barcelone Ousmanea Dembelea.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp veliki je fan igre 20-godišnjeg Francuza koji se nije naigrao u prvoj sezoni u dresu katalonskog velikana, što u timu sa Anfielda pokušavaju iskoristiti kako bi ga doveli u svoje redove.

Nije poznata cifra koju engleski velikan nudi za francuskog fudbalera, ali činjenica da dovode ofanzivce u svoje redove može značiti da se spremaju i neki veliki odlasci.

Ostaje nam samo da čekamo i da vidimo šta će se na kraju desiti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi