Chelsea proigrao, ali možda se kasno sjetio

Plavci savladali Liverpool golom Girouda

Chelsea proigrao, ali možda se kasno sjetio

Chelsea je u derbiju 37. kola Premier lige na svom terenu savladao Liverpool rezultatom 1:0 i tako zadržao kakve-takve izglede da se do kraja sezone ipak domogne pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Gol odluke na današnjoj utakmici postigao je Olivier Giroud, koji je u 32. minuti glavom matirao Lorisa Kariusa i pogodio za veliku pobjedu Plavaca nad finalistom ovosezonske Lige prvaka.

Do vodećeg gola, Chelsea je bio u podređenom položaju ali su gosti propustili dvije izgledne prilike za vodstvo. Međutim, u nastavku susreta su fudbaleri londonskog kluba bili mnogo bolji rival i ne bi bilo nezasluženo ni da su pobijedili sa ubjedljivijom razlikom.

Igrao se 80. minut kada je Marcos Alonso zamalo postigao jedan od najljepših golova u sezoni. Moses je centrirao, Španac topovski šutirao iskosa iz voleja, ali je lopta prohujala pored stative. Do kraja se rezultat nije mijenjao, niti je bilo većih prilika.

Chelsea ostaje peti na tabeli i zadržava nadu da do kraja može napredovati, međutim to će biti izuzetno teško. Plavci iz 36 utakmica imaju 69 bodova, za Tottenhamom zaostaju dva boda a za Liverpoolom tri, s tim što Redsi do kraja sezone imaju odigrati još samo jednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelseaju ostaje samo nada da će Tottenham ili Liverpool prokockati gotovo nemoguće, te da će sa dvije pobjede protiv Huddersfielda i Newcastlea spasiti sezonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi