Šta se dešavalo jučer u Mionici: "Pokrenut je postupak, neko mora odgovarati"

Gradina je u posljednjim sekundama stigla do tri boda

Šta se dešavalo jučer u Mionici: "Pokrenut je postupak, neko mora odgovarati"

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je jučer derbi meč 10. kola Druge lige Sjever između Bosne iz Mionice i Gradine Srebrenik. Gosti su važne pobjede stigli u drugoj minuti sudijski nadoknade i slavili 3:2.

Nakon meča, putem facebooka anonimno se oglasio navodno nogmetaš Bosne iz Mionice i kazao da je njegov tim morao pustiti meč gostima.

Posla će svakako biti za organe koji rukovode Drugom ligom Sjever, što je potvrdio i discplinski sudija ovog ranga takmičenja Jasmin Čeliković.

"Poslao sam klubu zahtjev za očitovanje na cjelokupnu situaciju. Ako se to dogodilo,  klub će onda odgovarati, a ako je to uradio neki nogometaš radi svoje gluposti, on će da odgovara. To je redovan postupak. Tražit ćemo očitovanje svih nogometaša, od prvog do 21. Posebna pažnja će biti usmjerena na izjavu anonimnog igrača. Pokrenut je postupak, pa vidjet ćemo šta dalje kada se klub očitaje", kazao je ljubazni Čeliković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U poruci koju je navodno napisao nogometaš tima Mionice stoji.

"Cijelu utakmicu se gine na terenu, od prvog do zadnjeg igrača, da bi u 88. minuti napadač naše ekipe došao do odbrane i rekao napravite penal, Gradina mora pobijedit. Poslije saznajemo da je ta informacija došla od strane člana naše uprave".

Top Komentari

bananko
smetljari
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi