U nedjelju derbi u Drugoj ligi FBiH - Sjever: "Neka bude dobra utakmica, nek' svijet uživa"
Foto: Facebook

Trener Bosne iz Mionice najavio duel sa Seonom

U nedjelju derbi u Drugoj ligi FBiH - Sjever: "Neka bude dobra utakmica, nek' svijet uživa"

Iza nas je već pet kola u Drugoj ligi FBiH - Sjever, ali se prava uzbuđenja tek očekuju. Dosadno ne bi trebalo biti ni u nedjelju kada derbi šestog kola igraju Bosna Mionica i Seona.

Biće to duel prvoplasirane (FK Seona) i trećeplasirane (FK Bosna) ekipe na tabeli, što samo po sebi obećava veliku borbu na travnjaku stadiona Jezero.

Tim iz Mionice je ljetos preuzeo nekada sjajni štoper tuzlanske Slobode i reprezentativac BiH, ali i strateg Gradine, Nedžad Bajrović, koji je za SportSport.ba kratko govorio o svom angažmanu u Bosni i narednoj utakmici.

Ljetos ste stigli u novi klub, kakvi su za sada utisci?

"Trenerski esnaf je takav, sad sam u novom klubu. To je tako kako je... Moram reći da za sada imam pozitivno mišljenje kada je moj novi klub u pitanju. Ekipa je dobre, možda organizacija i nije baš. Ali s obzirom koji je rang i to je dobro", istakao je Bajrović.

Možete li reći da se primijeti neki napredak kada je Druga liga u pitanju, barem u kvaliteti suđenja?

"Pravo da kažem, ovo do sada što sam vodio ekipu, o suđenju, osim možda jedne utakmice s kojom nisam zadovoljan, nemam nekih zamjerki. Mada, ne trebam ja pričati o suđenju. A pomaka u globalu da li ima, to je teško reći", izjavio je strateg mioničke Bosne.

Da li ste zadovoljni svojom ekipom, igračima koje imate na raspolaganju?

"Ovo je moje lično viđenje - mislim da imam dosta kvalitetnu ekipu. Šta više, ekipu koja nije za ovog ranga već za višeg, pa možda i najvišeg ranga, ali ipak su to momci amateri koji imaju poslove pored fudbala. Da samo treniraju i igraju, i da mogu više trenirati, sigurno bi bili u višem rangu, ali ne može se od njih to tražiti. Znate, s posla na trening... Nije to lako. Možda smo se u drugom kolu 'okliznuli', ali po ovome što sam do sada vidio mislim da je ekipa zaista jako dobra... Mislim da ćemo igrati zapaženu ulogu u borbi za sami vrh", istakao je Bajrović.

Šta očekujete od derbija sa Seonom?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Nije Seona slučajno tu u vrhu, ali mislim da imamo kvalitetniju ekipu... Sigurno će biti dobra utakmica, biće dosta prilika, a vjerujem i golova... Ko bude bolji, a možda i sretniji pobijedit će... Ipak moram reći, protivniku sretno, ali neka zaboravi na bodove", poručio je kroz smijeh trener Bosne, pa dodao:

"Neka bude dobra utakmica, da svijet uživa".

Promo

Top Komentari

VELEZ
Necemo nikad dostic sta su uradiki dinamo zagreb i crvena zvezda unogometu dok svako selo ima svoj klub. U hrvatskoj svako selo navija ili za dinamo ili za hajduk, a u srbiji svako selo navija ili zapartizan ili za crvenu zvezdu, tako da moramo nam okrenut mentalitet da ovi koji zive u tim selama prate jedan od veci klubova u drzavi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi