Šta se dešavalo na Pecari: Policijaci izvukli deblji kraj, dvije osobe uhapšene

Burno je bilo i prije meča

Šta se dešavalo na Pecari: Policijaci izvukli deblji kraj, dvije osobe uhapšene

S. Mlaćo

Zanimljivo je jučer bilo na Pecari u duelu Širokog Brijega i Zrinjskog. Sasvim očekivano, ovaj susret je privukao veliku pažnju navijača oba tima, pa uzbuđenja nije nedostajalo.

Na terenu smo vidjeli dva pogotka, po jedan na obje strane, a na tribinama nadmetanje dvije navijačke skupine. Na kraju se desio i prekid zbog kojeg je susret bio prekinut 20-tak minuta.

Ipak, Irfan Peljto, glavni sudija iz Sarajeva, nakon što su se strasti smirile odlučio je da se meč nastavi, a bolje se snašao Zrinjsko koji je stigao do izjednačenja.

Kako prenosi Bljesak.info, uoči meča na Pecari ispred stadiona desila su se dva odvojena incidenta.

Povrijeđena su dva policijca, te uhapšene dvije osobe. Dvojica pripadnika MUP-A pogođena su staklenim flasama, a uhapšene osobe su navijači dva tima.

U ovom susretu prekid smo osim bakljade vidjeli i u 40. minuti kada je sa tribina u glavu pogođen Pero Stojkić, član gostiju.

Zrinjski se zahvalio navijačima

U velikom derbiju 20. kola Premijer lige na Pecari su snage odmjerili Široki Brijeg i Zrinjski.

ilo je 1:1, a susret je obilježio i prekid zbog bakljada navijača oba tima.

Zrinjski je nakon nastavka meča postigao i izjednačujući pogodak, no to ne može puno zadovoljiti Blaža Sliškovića. Pobjedom u Tuzli Sarajevo je sada pobjeglo na sedam bodova prednosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su danas imali veliku podršku svojih navijača koji su napravili pravu invaziju na Široki Brijeg.

"HŠK Zrinjski Mostar se zahvaljuje na ogromnoj podršci koju smo danas imali na Pecari! Bila je ovo zaista prava invaZRINJA koja može biti samo dodatni poticaj za još jači i kvalitetniji rad u nastavku! Zajedno do konačnog cilja!", istakli su iz HŠK Zrinjski na službenoj facebook stranici.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Policija HNK je ubila Vedrana Puljica,potpomognuta ustasko fasistickim huliganima istoimenog kantona !!!!
4 0
Kobe4life
Počeli se medjusobno udarati, ja sta vam uradi Dodik sjeba vas ko majmune, e Hrvati Hrvati ccc
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi