Šta se dešavalo u Goraždu? Olimpiku tri boda, Goraždu žestoke kazne?

Nemile scene na prvoligaškom terenu

Šta se dešavalo u Goraždu? Olimpiku tri boda, Goraždu žestoke kazne?

Adnan Beganović

Lijepu prvoligašku sliku iz Bihaća gdje su derbi 3. kola Prve lige odigrali Jedinstvo i Velež pokvarile su nemile scene u Goraždu. 

Naime, duel između Goražda i Olimpika prekinut je na poluvremenu zbog fizičkog napada na sudije i loše organizacije meča.

Kada je glavni sudija Haris Poprženovć poslao igrače na odmor domaći su bili nezadovoljni suđenjem te su kao na "divljem zapadu" odlučili pravdu uzeti u svoje ruke. Kako nezvanično saznajemo, jedan od navijača pored terena dočekao je sudije kako bi im na svoj način objasnio kako se zapravo sudi.

Navijač, ako se tako može nazvati, odlučio je napasti pomoćnika Borisa Bilješka kojeg je navodno pljunuo, a zatim i udario u predjelu glave. No, to nije bilo sve jer pri ulasku sudija u svlačionicu došlo je do novog napada, a ono što je zanimljivo, redara i policije nije bilo na vidiku.

Policija je stigla nakon novog napada, no sudije su rekli bismo sasvim opravdano odlučili da prekinu meč s obzirom da je njihova bezbjednost bila ugrožena. Ali, ni to nije bilo sve, odnosno kako neslužbeno saznajemo sudije su i po povratku kući od zasad nepoznatih lica praćena te su se dali u bijeg, a samo samo pukom srećom spriječena je veća tragedija.

Tako smo na samom otvaranju Prve lige svjedočili nemilim scenama koje se, nadamo se, više neće ponoviti. Olimpik će sigurno meč dobiti službenim rezultatom 3:0, a kako saznajemo iz izvora bliskih Savezu, Goražde će vjerovatno biti žestoko kažnjeno. Katastrofalna organizacija i napadi na službena lica donijet će Goraždu novčanu kaznu a vjerovatno i suspenziju stadiona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadležni organi Saveza dovedeni su pred svršen čin. Žestoke kazne moraju se izreći kao opomena svim potencijalnim nasilnicima, a Komitet za sudije treba pregledati sninak odigranih 45 minuta i ukoliko uoči nepravilnosti, sudije također žestoko kazniti.

Top Komentari

Tatamata
Ovo je zeljino i sarajeva maslo.Hoce sigurnih 6 bodova i guraju olimpik kroz kriminalni savez.Olimpik ne moze drugacije dobiti 3 boda ali nece im pomoci nista jer ce ih velez ostaviti 15 bodova na kraju.
61 46
Jadnimi
Goražde je odredilo jednog putnika za niži rang, svakao su zalutali u Federalku
20 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti