Šta se dešavalo u krovnoj kući bh. fudbala? Ko je pružio podršku Prosinečkom?

Ipak ostao selektor

Šta se dešavalo u krovnoj kući bh. fudbala? Ko je pružio podršku Prosinečkom?

Danas je u Sarajevu odlučeno da će Robert Prosinečki i u narednom periodu voditi fudbalsku reprezentaciju BiH.

Nakon sramotne igre i poraza od Grčke sve je vodilo ka tome da će Prosinečki odstupiti s pozicije selektora. Pojedini članovi Izvršnog odbora N/FSBiH, istina nezvanično, govorili su da je smjena na klupi jedino ispravno rješenje, no u međuvremenu se dogodio potpuni preokret.

Iako su svi očekivali da će današnji dan Prosinečkom biti posljednji u ulozi selektora BiH, na kraju je Izvršni odbor N/FSBiH pružio podršku proslavljenom hrvatskom fudbaleru i tako mu produžio život, barem do kraja ugovora koji ističe u martu naredne godine.

Neslužbene informacije govore kako je na ostanku Prosinečkog insistirala struka, odnosno članovi komisije koji su ga i birali, a to su Sead Kajtaz, Zvjezdan Misimović, Duško Bajević i u svemu tome pojačani sa predsjednikom Tehničkog komiteta Munirom Talovićem.

Imajući u vidu status kakav uživaju u bh. fudbalu, čelni ljudi N/FSBiH poslušali su glas struke i omogućili Prosinečkom da nastavi posao. Članovi komisije će biti na dispoziciji Prosinečkom te će mu, ukoliko to bude potrebno, pomoći u misiji odlaska Zmajeva na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Podsjetimo, naš nacionalni tim je porazom od Grčke izgubio gotovo sve šanse da se kroz kvalifikacije domogne Evropskog prvenstva. Jedino što je preostalo je play-off izboren kroz Ligu nacija.

Top Komentari

Darkwood
Sinonim za fudbalski savez BiH je KRIMINAL..... Kriminal je naziv kojim se opisuju sve djelatnosti kojima se krše političke  i moralne norme nekog društva, pogotovo kada je riječ o normama iza kojih stoji zakonska sankcija drzave. Počinitelji kriminalnih radnjih se nazivaju kriminalcima to jeste savez. Termin „kriminal“ nema, u modernom kaznenom pravu jednostavnu i univerzalno prihvaćenu definiciju, mada su statutorne definicije dostupne za pojedine specifične svrhe. Najpopularnije gledište je da je kriminal kategorija formirana zskonom, drugim riječima , nešto je kriminal ako je deklarisano kao takvo relevantnim i primenljinim zakonom. Jedna od predloženih definicija je da je kriminal ili prestup (ili kriminalni prestup) čin koji je štetan ne samo za osobu ili osobe, nego i za zajednicu, društvo ili državu („javni prestup“). Takvi činovi su zabranjeni i kažnjivi zakonom................. Ali pošto je naša država u kurcu kao što je i savez savjetujem omladini ili mjenjati nesta, ili begaj iz te rupe jer tu više nema perspektive... braćo iskreno iz srca vam govorim...
16 2
Miky007
Licno nisam radostan sto je ostao, ali ima tu u neku ruku i logike u tom njihovom razmisljanju( u jednu ruku). Zasto? Zato sto i sama promjena trenera u ovom trenutku je mac sa dvije ostrice, taman dosao Pep Guardiola. Treba racunati na adaptaciju, dok taj novi selektor vidi gdje,sta, ko, kako ode i taj dodatni baraz u k***c. Ovako se racuna na tu kartu da Prosinecki uz malo srece(u prvom planu) i na ovo vrijeme provedeno uz reprezentaciju moze skontati dodatnu kombinaciju i na taj plasman. Naprijed Bosno ljubavi moja!!!!! Pomozi Bozeeee!
11 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi