Znate li po čemu su jedinstveni Zmajevi Roberta Prosinečkog?
Stručni štab našeg nacionalnog tima ne mari za igrače iz Premijer lige FOTO:EPA

Domaće je najgore

Znate li po čemu su jedinstveni Zmajevi Roberta Prosinečkog?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije je izgubila gotovo sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Poprilično loše igre fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa sugerisale su samo na jedno - brodolom.

Upravo u Atini Zmajevi Roberta Prsinečkog su potpoljeni od Grčke. Rezultat 2:1 to svakako ne govori, no ono što se dešavalo na terenu može se opisati jednom riječju, a to je brodolom.

Ali, prokockana prilika za plasman na Evropsko prvenstvo nije jedinino što se zamjera aktuelnom selektoru našeg nacionalnog tima, Robertu Prosinečkom.

Naime, hrvatski stručnjak potpuno je zanemario domaće takmičenje, a teško se sjetiti kada je sa tribina posmatrao neki premijerligaški susret.

A, da je Prosinečki "okrenut" prema bosanskohercegovačkim igračima koji igraju van granica naše zemlje, bez obzira u kakvoj formi, vidjelo se i prilikom objavljivanja spiska za mečeve sa Finskom i Grčkom.

Nijedan fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine nije dobio poziv i ako po ničemu drugom, Zmajevi Roberta Prosinečkog su po tome jedinstveni u Evropi.

Upravo je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 55 jedina na Starom kontinentu koja u svom rosteru nije imala nijednog igrača iz domaćih klubova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Slovenija i Kosovo su imali po jednog igrača iz domaćih klubova,, Crna Gora pet, Hrvatska šest, a Srbija i Makedonija po sedam.

Po jedan fudbaler iz domaćih klubova bili su na spiskovima selektora reprezentacija Finske, Sjeverne Irske i Republike Irske, dok su selektori Albanije, Danske i Slovačke na svoje spiskove uvrstili po dva fudbalera iz domaćih klubova.

Top Komentari

Celtic
Ne trebaju ni da dobiju, jer smo najgora liga na svijetu, pogledati rezultate u predkolima sve vam je jasno, nikad grupne faze nisu vidjeli a treneri da ne govorim, zaostali u 80tim sa istim izjavama poslije svake utakmice, sama liga i pticama na grani je jasno kakva je a igračima važnija nargila i piva nego trening.
6 1
Darkwood
haha pa to mu jedino mogu opravdati. Liga nam je amaterska, smiješna i za cirkusa. Korupcija, lopovluk i razne baje vladaju savezom. Mi nećemo još zadugo doći do grupne faze LP ili EL. To nam dovoljno govori kako smo jaki što se timova iz BiH tiče.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi