Šta se sve desilo otkako je Marseille posljednji put dobio PSG?
PSG je osvojio pet od posljednjih šest titula prvaka Francuske. Niz im je 2017. godine prekinuo Monaco, a Marseille je prvak posljednji put bio 2010. godine (Foto: EPA)

Lista je poprilično duga

Šta se sve desilo otkako je Marseille posljednji put dobio PSG?

Midhat Šljivak

PSG već godinama unazad dominira u prvenstvu Francuske, a i ove sezone ih teško iko može zaustaviti na putu prema tituli.

Parižani će u nedjelju imati težak izazov. Gostuju na Velodromeu ekipi Marseillea, gdje su prema svim kladionicama apsolutni favoriti.

U kladionici MOZZART kvota na pobjedu PSG-a na ovom teškom gostovanju je poprilično dobra i vjerovatno se od nje nešto može napraviti.

Marseille čak sedam godina nije upisao pobjedu protiv PSG-a. Od pobjede (3:0) 27. novembra 2011. godine dogodile su se mnoge stvari, a u narednih 15 utakmica koliko su odigrali PSG je dobio čak 13.

U novembru 2011. godine za pobjedu Marseillea pogađali su Remy, Amaflitano i Ayew, a u tom periodu su se dešavale sljedeće stvari:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

- Kylian Mbappe je imao samo 12 godina
- Neymar je još uvijek igrao za Santos
- Rudi Garcia (trener Marseillea) osvojio je prvenstvo sa Lilleom
- Emmanuel Macron (predsjednik Francuske) bio je još uvijek samo bankar

Utakmica Marseille - PSG igra se u nedjelju od 21 sat, a kompletnu ponudu kladionice MOZZART za ovaj meč pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi