Šta treba ljubiteljima fudbala? Prenosi afričke Lige prvaka!
(Foto: EPA) Esperanca je nakon spektakularnog povrakta u revanšu finala uspjela osvojiti treći trofej Lige prvaka u svojoj historiji

Spektakularno finale

Šta treba ljubiteljima fudbala? Prenosi afričke Lige prvaka!

Teme:

Jučer su fudbaleri egipatskog velikana Al Ahlyja puni samopozdanja doputovali u Tunis na revanš meč finala afričke Lige prvaka.

Nakon 3:1 na svom terenu Al Ahly je bio siguran da će u revanšu protiv Esperance samo potvrditi titulu prvaka crnog kontinenta, ali to se nije desilo.

Prvu utakmicu u Egiptu pratile su brojne kontroverze, Tunižani su se žalili na suđenje, trenere i igrače Al Ahlyja, organizatore i na policiju, ali ništa nije pomoglo.

Tenzije su obilježile i revanš, autobus Al Ahlyja je napadnut na putu do stadiona Esperance, a povrijeđen je i jedan gostujući fudbaler. Ipak, utakmica je počela u planiranom terminu, a Esperanca je napravila senzaciju.

Tresao se stadion kada je Bguir u sudijskoj nadoknadi prvog dijela pogodio za vostvo Esperance od 1:0, tresao se kada je isti igrač u 54. povisio na 2:0, a kada je Bedri u 86. nakon sjajnog solo prodora potvrdio pobjedu u dvomeču stadion E Menzhah se zamalo srušio.

Finale afričke Lige prvaka donijelo je pravu fudbalsku ludnicu i atmosferu nezamislivu za utakmice evropske Lige prvaka. Zaista je šteta što nismo u prilici gledati utakmice ovog takmičenja u živom prenosu...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi