Standard koči odlazak Cimirota u Saudijsku Arabiju

Žele više novca

Standard koči odlazak Cimirota u Saudijsku Arabiju

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot nakon pola godine odlučio je napustiti Standard i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji u dresu Al Ahlija.

Belgijski mediji danas su objavili iznenađujuću vijest da je Cimirot na svoju ruku odlučio napustiti Standar iz Liježa i potpisati za Al Ahli. Tamošnji mediji su prenijeli da je Cimirot u Cirihu gdje se sastao s predsjednikom novog kluba Majedom Al-Nefaieom i da je dogovorio transfer.

Međutim, prema pisanju medija u Belgiji transfer još nije završen jer je Standard odbio ponudu od tri miliona eura za bh. igrača. Iz belgijskog kluba su poručili da može ići, ali za znatno veću sumu od ponuđene. Iz Al-Ahlija su odlučni da sve završe večeras, ali nije poznato koliko su spremni platiti za Cimirota.

Ono što je zbunilo mnoge jeste da je Cimirot bez znanja kluba otišao na pregovore sa Al-Ahlijem i da nije mogao ništa završiti jer nema u ugovoru otkupnu klauzulu. Navodno, Cimirot bi u novom klubu trebao zarađivati po sezoni čak 2,5 miliona eura što je vjerovatno i prevagnulo na odlazak iz Standarda u kojem zarađuje 800.000 eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Iz Standarda su poručili da je Cimirot u planovima trenera za ovu sezonu, ali da će ga vjerovatno pustiti ako dođe prava ponuda. Ostaje nam da vidimo kako će se završiti ova saga oko bh. reprezentativca koja je došla kao grom iz vedra neba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi