Šta u Vijetnamu pišu o duploj kruni FK Sarajevo?
Nguyen Hoai Nam prisustvovao osvajanju titule prvaka BiH

Dva trofeja u Titovoj 38b

Šta u Vijetnamu pišu o duploj kruni FK Sarajevo?

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Era Nguyena Hoaia Nama kao novog većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo nije mogla početi na bolji način. 

Nekoliko mjeseci nakon što je vijetnamski klub "preuzeo" klub na Koševo je stigla dupla kruna. U razmaku od četiri dana osvojeni su Kup BiH i Premijer liga.

Nam je jučer stigao u bh. prijestolnicu, tokom popodneva je na stadionu Asim Ferhatović Hase prisustvovao osvajanju titule, a navečer je zajedno sa stručnim štabom, prvotimcima te uposlenicima FK Sarajevo u jednoj od diskoteka proslavio ovaj veliki rezultat.

Historijski uspjeh Bordo kluba nije prošao ni nezapaženo u vijetnamskim medijima.

"Vijetnamski gazda proslavio duplu krunu sa klubom iz Lige prvaka", naslov je članka na najčitanijem tamošnjem portalu, Zing.vn.

U članku se navodi kako se na tribinama našlo hiljade navijača koji su zajedno sa igračima proslavili titulu nekoliko dana nakon što je osvojen Kup.

Citirana je izjava Nama u kojoj je Vijetnama naveo kako je osvajanje titulu poseban dan u njegovom životu.

"Žao mi je što ne mogu da vam se obratim na bosanskom jeziku", započeo je svoje izlaganje Vijetnamac, te je nastavio:

"Stigao sam jutros u Sarajevo nakon 16 sati leta i sada je 5 sati ujutro u mom rodnom gradu. Ne osjećam se umornim, ali je ovo poseban dan u mom životu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Želim da čestitam kompletnom klubu, a posebna zahvalnica ide svim navijačima koje sam sreo večeras. Hvala Sarajevo, nadam se da ste uživali danas", istakao je Nguyen Hoai Nam.

Navedne su i opšte informacije o FK Sarajevo, a posebno je naglašeno da je Nam u svojoj prvoj godini otkako je postao vlasnik stigao do historijskog uspjeha osvajanjem duple krune.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirT
Sa klubom iz Lige prvaka hahaahah
0 6
ArminA
Hahahah prije ce Vijetnamski klub vidjeti Ligu Prvaka nego nas neki klub hahahah
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi