Stadion Ajaxa neće nositi ime po Cruyffu?

Porodica nije zainteresovana

Stadion Ajaxa neće nositi ime po Cruyffu?

Čini se da neće biti ništa od ideje da Amsterdam Arena postane Johan Cruyff Arena. 

Ideju da Arena u Amsterdamu nosi ime po legendarnom fudbaleru iznio je predsjednik Holandskog fudbalskog saveza Michael van Praag, međutim ljudi koji vode službenu Twitter stranicu Johana Cruyffa tvrde da porodica odbacuje tu mogućnost.

"Porodica nije spominjala preimenovanje Amsterdam Arene. Za nas to ne dolazi u obzir", piše na zvaničnom Twitteru profilu Johana Cruyffa. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Vrijedi podsjetiti da će sutra biti odigrana prijateljski meč između Holandije i Engleske, a u 14. minuti doći će nakratko do prekida u Cruyffovu čast.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti