Stadion Borussije Dortmund pretvoren u bolnicu tokom pandemije koronavirusa

Njemački klub odlučio pomoći

Stadion Borussije Dortmund pretvoren u bolnicu tokom pandemije koronavirusa

E. Čaušević

Borussia Dortmund je oduševila njemačku javnost jer su u klubu odlučni što više pomoći državi da se izbori s pandemijom koronavirusa.

Ranije su se fudbaleri ovog kluba odrekli većeg dijela svojih plata kako ostali uposlenici ne bi ostali bez posla, a sada je Dortmund odlučio napraviti još jedan sjajan potez.

Naime, engleski mediji prenose da su odlučili stadion pretvoriti u centar za zaražene od koronavirusa. Signal Iduna Park je najveći stadion u Njemačkoj, te je klub bez razmišljanja isti ustupio državi kako bi napravili od njega mjesto gdje će se liječiti zaraženi.

Oni koji sumnjaju da su zaraženi će biti testirani u sjevernom dijelu stadiona gdje je napravljena velika izolacija. Unutar stadiona su i kreveti gdje će oni zaraženi biti smješteni u izolaciju, te će imati tretmane kao u bolnici.

Ovaj potez njemačkog kluba je oduševio javnost u ovoj zemlji, te su poručili da su u Dortmundu još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A member of medical staff sits in the concourse in the North Stand at Signal Iduna Park

Chairs have been placed at least two metres apart to allow patients to distance themselves

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Svabe su institucija, svim silama se bore da prebrode krizu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti