Bosna i Hercegovina preko noći dobila jedan od najljepših stadiona u državi

Sve se može kad se hoće

Bosna i Hercegovina preko noći dobila jedan od najljepših stadiona u državi

A. Čaušević

I pticama na grani je jasno da je infrastruktura gorući problem bh. fudbala. 

Pozitivan primjer da se sve "može kad se hoće" stiže iz Modriče gdje je tamošnji stadion ''preko noći'' postao pravi ljepotan.

Uslijed mijenjanja terena na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac je za evropske mečeve morao tražiti alternativno rješenje.

U Borcu su odlučili da domaće susrete u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu igraju u Modriči gdje su odmah počeli radovi nakon te odluke.

Proteklih sedmica je odrađeno dosta posla te na fotografijama koje je objavio banjalučki klub može se vidjeti da stadion "Dr. Milan Jelić" izgleda zaista prelijepo.

May be an image of 1 person, playing a sport, stadium and grass

Oglasi

Teren je dorađen gdje to bilo potrebno, ''ušminkane'' su svlačionice, klupe za rezervne igrače i centralna tribina i ovaj stadion spreman dočekuje prvi evropski meč u svojoj historiji.

Modriča kao bivši prvak BiH je prije više od 15 godina igrala evropske mečeve, ali je to bilo u na stadionu u Ugljeviku.

Podsjećanja radi, Borac večeras od 18 sati u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu dočekuje ekipu B36 Torshavn sa Farskih Ostrva.

May be an image of 1 person and grass

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Bit će to debi Nenada Lalatovića u takmičarskim mečevima, a za utakmicu je odabrao sljedećih 25 igrača:

Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Nikola Lakić, Strahinja Bošnjak, Dino Ćorić, Marko Gajić, Aleksandar Subić, Nikola Andrić, Milan Spremo, Darko Lazić, Đorđe Milojević, Savo Šušić, Ivan Grgić, Amar Begić, Fedor Predragović, Aleksandar Vojnović, David Čavić, Dejan Meleg, Enver Kulašin, Dejan Popara, Benjamin Tatar, Nedeljko Piščević, Goran Zakarić, Momčilo Mrkaić i Jovo Lukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

f0restinho
Prelijepo za vidjeti bravo, samo naprijed Bosno i Hercegovino ??
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi