U Hrvatskoj se nalazi stadion koji ostavlja bez daha: Postao je svjetska atrakcija
FOTO: HNK Slaven Trogir/facebook

Nevjerovatni prizori

U Hrvatskoj se nalazi stadion koji ostavlja bez daha: Postao je svjetska atrakcija

H. Zilić

Mnogi stadioni odišu nekim posebnim prizorom ili su specifični zbog nekog detalja, ali stadion koji sigurno spada u kategroiju jedinstvenih nalazi se u susjednoj Hrvatskoj.

U Trogiru se nalazi stadiona Batarija koje je izuzetno poseban u svijetu.

Stadion je okružen sa dva spomenika kulture, kulom Kamerlengo i kulom Svetog Marka.

Iza gola je blizu i more, tako da stadion iz vazduha izgleda fascinantno.

Na stadionu se nalazi jedna tribina kapaciteta 500 sjedećih mjesta, a odmah iza klupa je i riva, dok je stadion okružen i palmama.

Oglasi

Nevjerovatni prizori, jedinstveni i stadion koji je postao turistička atrakcija.

Opis nije dostupan.

Na ovom stadionu utakmice igra jedan od najstarijih hrvatskih klubova HNK Slaven Trogir. Pomenuti klub je osnovan 1912. godine.

Nakom same izgradnje, tačnije svečanog otvaranja 2019. godine, odmah je privukao pažnj ubrojnih svjetskih i regionalnih medija.

Obnova Batarije počela je u septembru 2018. godine godine. Postavljena je umjetna trava, reflektori, tribine, preuređene su svlačionice i klupske prostorije.

HNK Trogir je veći dio svoje historije proveo u Županijskim ligama, a sigurno da bi bila velika atrakcija da se utakmice i većeg ranga igraju na ovom psoebnom fudbalskom domu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti