Sarajevo prema svemu sudeći još neće preuzeti upravljanje stadionom Asim Ferhatović Hase

U četvrtak sjednica OV Općine Centar

Sarajevo prema svemu sudeći još neće preuzeti upravljanje stadionom Asim Ferhatović Hase

A. Čaušević

Kako sada stvari stoje FK Sarajevo još uvijek neće preuzeti upravljanje stadionom Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo je 1. maja za Općinom Centar potpisalo ugovor o preuzimanju stadiona na period od 30 godina uz mogućnost produženja na još 15 godina.

Rok za preuzimanje bio je 30. august, ali što zbog teške finansijske situacije što zbog tranzicionog perioda u Titovoj 38b Koševo još uvijek formalno-pravno nije pripalo Sarajevu.

Za četvrtak, 28. oktobra, je zakazana 10. deseta sjednica Općinskog vijeća Općine Centar, a jedna od tačaka dnevnog reba bit će Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt aneksa ugovora o zakupu stadiona Asim Ferhatović Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje prijedlog FK Sarajevo će prema svemu sudeći biti uvažen te će novi rok za preuzimanje stadiona biti 30. juni 2022. godine.

Inače, ispred FK Sarajevo ugovoru o zakupu stadiona potpisali su direktorica Sabrina Buljubašić i predsjednik Damir Kasum. Oboje su u međuvremenu napustili funkcije u Bordo klubu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Hahahahahazaua na ulicu klošari, na ulicu
8 12
Qwertz1
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jao a onoliki statusi
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi