Nešto optimističnije vijesti: Sarajevo bi ipak do kraja sezone moglo biti domaćin na Koševu

Radovi na najvećem bh. stadionu

Nešto optimističnije vijesti: Sarajevo bi ipak do kraja sezone moglo biti domaćin na Koševu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Radovi na stadionu Koševo što se tiče zamjene terena ne idu po planu, a vijesti koje su dolazile posljednjih dana govorile su da bordo tim do kraja sezone domaće utakmice neće igrati na svom terenu. Pojavili su se novi problemi koji otežavaju završetak radova, no ipak, danas dolaze nešto optimističnije informacije.

Radovi što se tiče zamjene terena na Koševu ušli su u završnu fazu i očekivalo se da će Sarajevo konačno zaigrati na svom stadionu nakon reprezentativne pauze, ali već sada je jasno da planirano najvjerovatnije neće biti ostvareno, odnosno da Sarajevo svoj prvi domaći susret nakon reprezentativne pauze neće igrati na Koševu.

Sarajevo je skoro cijelu dosadašnju sezonu igralo na zamjenskim terenima širom BiH, a da li će i kada Sarajevo domaće utakmice igrati na Koševu su pitanje na koje niko ne zna dati odgovor.

Naime, u toku završnih radova na zamjeni terena pojavili su se novi problemi koji sve koče. Veći dio terena na Koševu je suviše tvrd kako bi se odradilo kompletno prošivanje istog. Podloga koja se nalazi ispod travnjaka je pretvrda da bi igla za prošivanje mogla proći, te je to trenutno najveći problem.

Najveći strah bio je da bi travnjak morao biti ponovo podignut jer na nekim mjestima trava uopšte nije pustila korijenje. No, ipak čini se da s Koševa dolaze bolje vijesti i čini se da bi novonastali problem mogao biti riješen na blaži način koji neće značiti još dodatno odgađanje završetka radova na terenu.

Oglasi

Naš fotoreporter je bio na licu mjesta, te je jasno da je problem nastao zbog lošeg sloja ispod terena zbog kojeg ne može da se odradi kompletno prošivanje, ali sada stižu i bolje vijesti. Naime, teren se trenutno navodnjava kako bi podloga omekšala, te kako bi se moglo početi prošivati teren. Nakon što počne proces zašivanja koji traje oko 7-8 dana, poslije čega mašine bi se trebale ukloniti, te bi se utakmice mogle početi igrati na Koševu.

Čovjek zadužen za ovaj proces u neformalnom razgovoru je našem fotoreporteru istakao da teren ne mora kompletno biti zašiven kako bi se utakmica mogla odigrati, odnosno bio bi spreman za odigravanje mečeva, ali Fudbalski savez BiH treba donijeti odluku po tom pitanju.

Sve u svemu, situacija nije sjajna, Naprotiv, ali ipak za razliku od jučer i prekjučer, informacije koje smo dobili na licu mjesta su nešto optimističnije i nije isključeno da Sarajevo ipak do kraja sezone odigra i neki meč na svom terenu.

Svakako, ovakva situacija ponajmanje odgovara Mirzi Varešanoviću i njegovim izabranicima, ali i ljubiteljima fudbala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pogotovo onim kojima je bordo boja u srcu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sarajevo je posljednji meč na Koševu igralo još u avgustu prošle godine i očekivalo se da će radovi na sarajevskom stadionu biti dosta ranije završeni, ali zbog učestalih problema koji se pojavljuju iz sedmice u sedmicu to se još uvijek nije desilo.

Bordo klub će do kraja ove sezone na još pet susreta imati ulogu domaćina i svakako će biti zanimljivo vidjeti da li će odigrati barem nekoliko mečeva na svom stadionu ili će biti primorani do kraja sezone da igraju na zamjenskim terenima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Klasicno ispiranje mozga i kradja para. Ovaj teren ce za 2 godine biti gori nego sto je bio prije.
2 0
user1582313666
Nesto ce se vec sfušerit ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi